Vad är en festival?

När det ska svaras på vad en festival egentligen är så är detta svårare än vad många tror. Här handlar det om ett namn och ett begrepp som egentligen omfattar så mycket att det har att göra med precis vilken genre av festival det handlar om. Här kommer du att kunna finna exempelvis musikfestivaler samt årliga festivaler som ibland även kallas för karnevaler där det handlar om att få ut folk och tåga samt dansa på gator och torg och dricka varandra till. Sedan finns det också de festivaler som handlar om ett visst ämn13hornbi;e som då kan vara precis vad som helst. Det kan exempelvis handla om en bilfestival, eller så är det porslin som ska vara med i en kulturfestival.

Många städer i Sverige har sedan länge också infört något som kallas för kulturnätter, vilket då faktiskt också kan ses som en festival i mindre skala med attraktioner på massor av olika områden i staden. I grund och botten kommer den traditionella förklaringen för vad en festival är att låta så att det är en tillställning som drar mycket människor och där det utförs många saker samt att människor uppskattar detta och har roligt tillsammans med vänner, bekanta samt med alla de andra deltagarna som de inte känner sedan tidigare.

Just när det gäller alla de olika festivaler som finns så kan naturligtvis den betydelsen skifta något från genre till genre, men i grund och botten är det helt enkelt något som ska göra folk glada och intresserade. Något som många har en felaktig uppfattning om är att en festival betyder att det ska intas alkoholhaltiga drycker. Detta är då bara en ursäkt för att få supa sig full ytterliga en gång och har definitivt inget som helst med betydelsen av namnet festival att göra på något sätt alls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *