Mobilkamerorna förbättras – ta bilder under festivalen för minnen

Dagarna då mobilkameran gav dig en brusig och suddig bild är sedan länge glömda. Idag är våra mobiltelefoner ofta utrustade med riktigt avancerade kameror. Det gör att många lämnar den stora, klumpiga systemkameran hemma när de ska besöka stora event som festivaler. Istället kan man bara ta med sig mobilen och få ut riktigt fina foton från den. Tvivlar du på mobilkamerans kapacitet så kan det vara bra att veta att det idag utlyses tävlingar i mobilfoto, så långt har utvecklingen alltså kommit. Om du vill förbättra ditt mobilfoto finns det en del goda råd som du kan ha nytta av.

shutterstock_111963281Så tar du bättre bilder med mobilen

Naturligtvis skiljer sig olika mobilkameror i kvalitet. Iphone har till exempel länge hyllats för att ta bäst bilder. Läs mer om Appleprodukter på priskaparen.se om du är intresserad av att köpa en sådan. De flesta mobilkameror idag håller dock riktigt hög kvalitet. När du ska ta riktigt bra bilder med mobilkamera gäller ungefär samma regler som när du använder en systemkamera. Det är till exempel bra om du tänker på djup i bilden och provar många olika kompositioner. Tänk också på att ta många bilder, på så sätt får du garanterat, i alla fall en riktigt bra bild.

Förbättra dina bilder med bildredigeringsprogram

Precis som mobilkamerorna har utvecklats så har också apparna för bildredigering gjort det. Det betyder att du inte längre bara kan lägga på filter på dina bilder för att förbättra dem. Istället kan du göra nästan allt som du kan göra med ett vanligt bildredigeringsprogram på datorn, det vill säga: ändra ljusstyrka, kontrast, mättnad och så vidare. Det gör att en för mörk bild inte behöver vara misslyckad eftersom det finns möjlighet att redigerar den ljusare. Appar av det här slaget hittar du mängder av. Ett tips är att fråga någon som du tycker tar fina mobilbilder vad han eller hon använder för redigerings-app.